Делегатура Пресвятої Родини
  Норт Мельборн, Австралія
   


Історія

Апостолят
 




Sisters of St. Basil the Great
(Сестри Чину св. Василія Великого)
30 Shiel Street
North Melbourne, 3051 VIC

Tel./Fax: (613) 93 290 749
Еm: sistersofbasil@netsol.net.au

Історія   

Після поселення українських біженців в Австралії та встановлення Апостольського Екзархату в 60’тих роках минулого століття, розпочався пошук Сестер готових жертвуватися на апостольську працю на тому континенті. Владика Іван Прашко звернувся до Генеральної Управи Сестер Василіянок в Римі та до Блаженнішого Йосифа Кардинала Сліпого з проханням вислати Сестер до Австралії. На їх вимогу в 1966 році, Архимандриня Мати Клавдія Феддіш, вислала листа до Протоігумені в Берісо, Аргентина з проханням послати добровольців до Австралії. 8 липня 1966 року всі Сестри зі сльозами в очах попрощалися з Мати Марією Афінець, Сестрами Анизією Шевчук, Константиною Цапай і Лукією Ангелюк, коли вони покидали їм рідні береги Аргентини. По дорозі до Австралії вони зупинилися в Римі, Італія. Там їх тепло привітала Архимандриня і ціла Генеральна Курія. В Римі сестри відвідали всі святі місця, помолились при вівтарі св. Йосафата, Мученика за єдність Церков, відвідали Блаженнішого Йосифа Кардинала Сліпого, Ісповідника Віри. Вони продовжили свою подорож до Австралії з його благословенням та в супроводі ікони Матері Божої. Сестри прибули до Сиднею 28 березня 1967 року, де і розпочали свій апостолят. В 1970 році Сестри заснували монастир в Мелборні а в 1977 році - в Аделайді.



Апостолят

Сестри Василіянки є складовою частиною Української Візантійської Католицької Церкви і вірних в Австралії. Їхньою місією є підтримати і допомогти вірним у виховані дітей і внуків, щоб вони знали і полюбили свою духовну і народну спадщину. Щира любов до інших, велика терпливість, енергія, праця і молитва потрібні для осягнення цієї мети. Будучи свідомими потреб людей в Австралії, Сестри виконують служіння у різних сферах і тим чином передають своє знання і мудрість майбутнім поколінням. Служіння Сестер включає:

 

 

   

Навчання катехізму в Суботній Школі* Українознавства при парафії св. Андрея; Виховання дітей від 3 до 5 років в дошкіллю і садочках; Приготування дітей до першої сповіді та врочистого Святого Причастя; Провід Марійських Дружин, молитовних груп, вівтарних хлопців ; Ведення програм суспільної праці створена і виконана молоддю Сиднею Навчання народних традицій і звичаїв; Провід молодечих церковних хорів; Влаштування програм до виступу дітей на різних святкуваннях; Відвідини і підтримка хворих, старших і немічних в лікарні і по домах; Дбання про благополуччя священиків при парафії, щоб звільнити їх для праці для Церкви; Опіка і старанність про красу Божого Храму.



Монастирі Сестер Василіянок знаходяться в Норт Мелбоурн (провінція Вікторія), у Вейвіл (провінції Полудневої Австралії) і в Лідкомб (Сидней, провінції Ню Соут Вейлс). З цих центрів Сестри обслуговують довколишні парафії. Важко собі уявити якесь свято без активної участі Сестер Василіянок. *Суботня Школа – це виховна система шкільництва заснована для навчання дітей грамоти та культури даного народу.

- - -