Історія

Після поселення українських біженців в Австралії та встановлення Апостольського Екзархату в 60’тих роках минулого століття, розпочався пошук Сестер, готових жертвуватися на апостольську працю на тому континенті.

Владика Іван Прашко звернувся до Генеральної Управи Сестер Василіянок в Римі та до Блаженнішого Йосифа Кардинала Сліпого з проханням вислати Сестер до Австралії. Відгукуючись на вимогу часу,  в 1966 році Архимандриня Мати Клавдія Феддіш вислала листа до Протоігумені в Берісо, Аргентина з проханням направити сестер, які добровільно зголосяться, до Австралії. 8 липня 1966 року всі Сестри зі сльозами в очах попрощалися з Мати Марією Афінець, Сестрами Анизією Шевчук, Константиною Цапай і Лукією Ангелюк, коли вони покидали їм рідні береги Аргентини. По дорозі до Австралії вони зупинилися в Римі, Італія. Там їх тепло привітала Архимандриня і ціла Генеральна Курія. В Римі сестри відвідали всі святі місця, помолились при вівтарі св. Йосафата, Мученика за єдність Церков, відвідали Блаженнішого Йосифа Кардинала Сліпого, Ісповідника Віри. Вони продовжили свою подорож до Австралії з його благословенням та у супроводі ікони Матері Божої. Сестри прибули до Сиднею 28 березня 1967 року, де і розпочали свій апостолят. В 1970 році Сестри заснували монастир в Мелборні, а в 1977 році - в Аделайді.

Апостолят

Сестри Василіянки є складовою частиною Української Візантійської Католицької Церкви і вірних в Австралії. Їхньою місієює під тримати і допомогти вірним у виховані дітей і внуків, щоб вони знали і полюбили свою духовну і народну спадщину. Щира любов до інших, велика терпливість, енергія, праця і молитва потрібні для осягнення цієї мети. Будучи свідомими потреб людей в Австралії, Сестри виконують служіння у різних сферах і тим чином передають своє знання і мудрість майбутнім поколінням. Служіння Сестер включає:

Навчання катехизму в Суботній Школі* Українознавства при парафії св. Андрея; Виховання дітей від 3 до 5 років в дошкіллю і садочках; Приготування дітей до першої сповіді та врочистого Святого Причастя; Провід Марійських Дружин, молитовних груп, вівтарних хлопців; Ведення програм суспільної праці створена і виконана молоддю Сиднею Навчання народних традицій і звичаїв; Провід молодечих церковних хорів; Влаштування програм до виступу дітей на різних святкуваннях; Відвідини і підтримка хворих, старших і немічних в лікарні і по домах; Дбання про благополуччя священиків при парафії, щоб звільнити їх для праці для Церкви; Опіка і старанність про красу Божого Храму.

Монастирі Сестер Василіянок знаходяться в Норт Мелбоурн (провінція Вікторія), у Вейвіл (провінції Південної Австралії) і в Лідкомб (Сидней, Провінції Ню Соут Вейлс). З цих центрів Сестри обслуговують довколишні парафії. Важко собі уявити якесь свято без активної участі Сестер Василіянок. *Суботня Школа – це виховна система шкільництва, заснована для навчання дітей грамоти та культури даного народу.

This website uses cookies to improve your experience.

By closing this banner, scrolling through this page or by clicking on any element You consent to the use of cookies.

We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.