Історія

Різноманітні спільноти Василіянок по цілім світі черпають свою духовну і моральну підтримку з відданого життя і молитви, праці і жертви монахинь Василіянок, які живуть в контемплятивних монастирях. Ці монастирі були специфічно основані з цією метою в 1951 році, коли Василіанський Чин був централізований Декретом Святішого Престолу і монастирі злучені під Генеральну Управу з осідком в Римі, Італія.

Василіянська контемплятивна спільнота була створена в Асторії, Ню Йорк, 1958 року в святочний день Різдва Пресвятої Богородиці. Чотири Сестри з Провінції Христа Чоловіколюбця у Факс Чейс Менор утворили першу клітину новозбудованого контемплятивного монастиря Пресвятого Серця в Асторії. В 1992 році, монахині переселилися до Мідлтаун, Ню Йорк.

Особиста і спільна молитва, наповнює більшість кожного дня спільноти. Щоб себе утримати монахині провадять реколекції, готують і розсилають Святе Миро, яке єпископ святить у Великий Четвер, вчать катехизм і дають приватні лекції.

Апостолят

Апостолят молитви

Як контемплятивна спільнота, сестри проводять більшу частину дня на відправі хорової молитви, адорації Пресвятої Євхаристії і спогляданню Бога в особистій молитві. Вони жертвують свої молитви, жертви і добрі діла за Папу Римського, потреби Церкви, священиків і Богопосвячених осіб, покликання до монашого життя, за хворих і терплячих, за навернення грішників і за всі потреби людства.

Готування Мира

Сестри приготовляють спеціальну олію, яку Єпископ святить підчас Літургії у Великий Четвер. Цю олію кличемо миро. Коли три Мудреці прийшли поклонитися новонародженому Спасителеві, один із дарів було миро. Марія Магдалина помазала ноги Христа пахучим миром. Миро це єлей, приготований з визначеного асортименту трав, які виварюється в оливковій олії. Священик вживає святе миро коли уділяє Святих Таїн. Сестри приготовляють миро підчас Великого Посту, на замовлення Єпархій. Після свячення миро розподіляють по всіх парафіях.

Катехизація

Сестри дають лекції релігії. Діти приходять на катехизацію до монастиря або збираються в місцевій Церкві на призначений час.

Реколекції – Провід

Раз в місяць сестри дають можливість молодим жінкам, які цікавляться Богопосвяченим життям, відбути особисті реколекції під проводом сестри.

This website uses cookies to improve your experience.

By closing this banner, scrolling through this page or by clicking on any element You consent to the use of cookies.

We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.