Місія
/images/banners/Sliders/Confirm_uk.jpg

Історія

Сестри Василіянки прибули до Мадярщини в 1935 році з Ужгороду, що в Закарпатській частині України. В недовгому часі після свого приїзду вони заснували монастир і новіціят в Маріяповч. Вже в 1938 році перші Сестри-новички склали перші обіти.

Сестри опікувалися святинею і паломниками в Маріяповч. Вони започаткували сиротинець, шили ризи і працювали з молоддю. В 1945 році відкрито монастрі в Шаторальгелей і в Гайдудороґ враз із інтернатами для дівчат.

В 1950 році, коли комуністи перебрали уряд в Мадярщині, монастирі були скасовані. Двадцять чотири Сестри і чотири новички були змушені покинути монастирі з усім їхнім майном. Згідно з радянським законодавством Сестри носили цивільний одяг. Деякі Сестри знайшли працю, як дяки або захристіянки, інші виконували працю на суспільних посадах. Чотири Сестри працювали в Семінарії в Нійрегазі. Тайна поліція слідкувала за ними і часто примушувала їх приходити до штабу на допити. Будь-яке спілкування між Сестрами і священиками було затруднене.

З розпадом Радянського Союзу Сестри повернулися до своїх монастирів в Маріяповч, відновили своє життя в спільноті і служіння при святині Божої Матері. Сестри Василіянки служили в Будапешті і в Нійрегазі. На теперішній час вони провадять лікарні для старших в Шаторальгелей і Маріяповч.

Апостолят

Сестери Василіянки в Мадярщині знаходиться в головнім монастирі недалеко від святині Матері Божої в Маріяпоуч. Більшість дня Сестри проводять на молитві, яка починається ранком Утренею і закінчається Північною ввечері. В між часі Сестри сповняють свої обов’язки. Спільне життя дає Сестрам змогу виповнити заповідь Христову, любити ближнього свого як себе самого. З посвятою та віддано Сестри займаються такими апостолятами:

Опікою старшими жінками і управлінням лікарні під назвою

”Дім св. Макрини для старших” в Маріяпоуч;

В літку, та особливо в місяці серпні на свято Успіння Божої Матері, Сестри займаються опікою прочан, які горнуться до святині чудотворної ікони Божої Матері в Маріяпоуч. Народ прибігає до Матері Божої з любов’ю і вірою, із своїми духовними і матеріальними потребами, благаючи Пресвяту Богородицю охорони, помочі і заступництва перед її Сином Ісусом.

Довгі години, які Сестри присвячують на прославу Бога в співах і молитвах, випромінюється від них на Божий люд через любов, співчуття та турботу про їх духовний і матеріальний добробут.

This website uses cookies to improve your experience.

By closing this banner, scrolling through this page or by clicking on any element You consent to the use of cookies.

We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.