Місія
/images/banners/Sliders/Confirm_uk.jpg

Місійна діяльність Сестер Чину Святого Василія Великого у Греції розпочалася у 2001 році, коли о. Святослав Шевчук, який час до часу приїжджав до Греції та служив на парафії Святого Миколая, бачив потребу у служінні Сестер та звернувся до Блаженнішого Любомира Гузара з проханням, щоб дати до української школи сестер-монахинь для викладів християнської етики.

Відповідаючи на потребу Церкви та Божого люду, Управа Сестер Чину Святого Василія Великого відкрила свою місійну станицю в м. Атени. Довший час Сестри Провінції Пресвятої Тройці з України проживали в спільноті Сестер Згромадження Преблагословенної Богородиці, які їх прийняли та створили необхідні умови для проживання та служіння.

Свою місійну діяльність Сестри спрямували на потреби громади: догляд за ризами, катехизація, підготовка дітей та дорослих до Святих Таїн, праця з молоддю та з дорослими, організація святкувань.

У 2006 році, через певні непередбачені обставини, Сестри залишили місійну станицю в Атенах. Стараннями грецького владики Преосвященного Дмитрія Салахаса та на прохання парафіян, у лютому 2009 року місія Сестер була відновлена і продовжується до цього часу.

This website uses cookies to improve your experience.

By closing this banner, scrolling through this page or by clicking on any element You consent to the use of cookies.

We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.