Провінції
/images/banners/Sliders/Confirm_uk.jpg

Історія

Історія Провінції Матері Божої Неустанної Помочі в Юніонтаун, ПА, США почалася 19 січня 1921 року на саме Святе Богоявлення Господа Нашого Ісуса Христа, також всім знане як Йордан (Юліанський календар). Того дня, Мати Макрина Мельничук, Мати Макрина Марі Гарді і Сестра Еуфемія Курилас прибули до Клівеланду, Огайо з Філадельфії, ПА.

Вони відповіли на заклик Апостольського Адміністратора, Всесвітлішого Гавриїла Мартиняка, щоб розпочати нову гілку Василіанського Чину котрий служив би Русинському народові. Господь поблагословив їх почин п’ятьома кандидатками які прилучилися до них за кілька місяців. Перш ніж Сестри поселилися на теперішній місцевості перебування в Юніонтаун, ПА в 1931 році, спільнота перенеслася два рази. Перше Сестри перенеслися до Елмгурст а потім до Фекторівіл, обидві місцевості в Пенсилванії. Пошук за місцевістю на сталий монастир, вимушений зростом членства, завершився в Юніонтаун.

На початку Сестри опікувалися сиротами, потім задіялися в навчанню, особливо по парафіяльних школах. В 1933 році, Сестри започаткували щорічну Прощу в честь Божої Матері Неустанної Помочі. Аж по сьогодні, ця подія притягає тисячі народу до Юніонтаун кожного року. Люди приходять шукаючи духовного оживлення, примирення, віднови життя і зцілення у Господі.

Апостолят

Сестри Василіянки відповідають із чутливістю і служінням на потреби Церкви і теперішніх людей, а особливо приналежних до Візантійської Церкви. Їх апостолят включає молитву, освіту, комунікацію, дослідження культури і спадщини, переклад і друкування літургічних книг, навчання релігії і організаційну працю, іконопис і мистецтво, послуги пов’язані із здоров’ям, реколекції, соціальну і пасторальну працю, послуги в справах законодавчих прав та сакральне мистецтво і шиття риз. Сестри також працюють у Візантійських Католицьких канцеляріях в Архиєпархії Піттсбурґу, в Єпархії Парми і Єпархії Вен Найз.

Інший Шлях – “Another Way

“Інший Шлях” це дім зцілення, призначений для особливих потреб жінок, які видужують, зокрема від хімічної залежності. Мирна і дбайлива атмосфера дому на горі св. Макрини, служить для приміщення цього нового виду служіння у вигляді співробітництва.

Сакральне мистецтво і вироби ризниці

Сестри шиють пишно оздоблені ризи і літургічні полотна, котрі додають краси до богослужб Візантійських Католицьких Церков.

Освіта

Сестри Провінції входять в учительський склад двох парафіяльних шкіл. Вони також задіяні при парафіях пастирськими служіннями і катехизацією. При матірному монастирі Сестри вчать дорослих грамоти і англійської мови.

Іконопис і Мистецтво

Крім апостоляту писання ікон і на замовлення, Сестра, яка пише ікони також проводить виклади і робить виставку ікон. Вона проводить семінар на тему цієї старовинної і молитовної форми мистецтва. Радо вітаємо відвідувачів в Крамничці Ікон яка міститься на території Гори Макрини, Юніонтаун.

Цвинтар на Горі св. Макрини і Мавзолей Святого Воскресіння

Цвинтар Кальварія на Горі св. Макрини заснований 1939 році. Для тих що зазнають втрати, ця прислуга продовжує розвиватися і зростає із спорудженням Мавзолею Святого Воскресіння, посвячений на весні 2000 р.

Гора Макрини Менор

Гора Макрини Менор забезпечує висококваліфікований та проміжний рівень медсестринського догляду за старшими і немічними у новозремонтованій споруді, яка отримала державне визнання за високий рівень професійних послуг у відділі Алцгаймер та у відділі Лікарні для вяжко хворих. Цей цілісний підхід опіки хворими включає лікарню, реабілітацію і допоміжні послуги такі як, опіку на відпочинок, медичний догляд, професійну та логопедичну терапії і пасторальну опіку.

Відпуст

Щорічний відпуст в честь Матері Божої Неустанної Помочі становить особливе служіння Провіції для забезпечення різноманітних духовних потреб численних прочан, які беруть участь у цій важливій події в житті Візантійської Католицької Церкви.

This website uses cookies to improve your experience.

By closing this banner, scrolling through this page or by clicking on any element You consent to the use of cookies.

We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.