Провінції
/images/banners/Sliders/Confirm_uk.jpg

Своє служіння Сестри Чину Святого Василія Великого у м. Мукачево розпочали у 30-х роках ХХ. У цей період в Ужгородському монастирі було понад 100 Сестер, тому відкрито дочірні доми в містах Мукачево та в Хусті. Монахинь, які закінчували підготовчі курси і одержували відповідні дипломи, направляли до Мукачева, де Сестри мали помешкання при єпархіальному управлінні і працювали у лікарні. Керівництвом лікарні для проживання Сестер було виділено 5-6 кімнат, забезпечено харчуванням та виплачувано заробітню платню. Кількість монахинь у 1945 році тут збільшилася у зв'язку із тим, що після утвердження на Закарпатті радянської влади Сестер було звільнено з учительської праці в Ужгороді та в Хусті, і багато з них, закінчивши курси медсестер, влаштувалися працювати в хірургічне відділення Мукачівської міської лікарні. Проте влада забрала кімнати Сестер у лікарні, а натомість дала для проживання колишні приміщення складу.
Після смерті Бл. Владики Теодора Ромжі 1.11.1947р. Сестри були звільнені з Мукачівської лікарні та змушені були поселитися в іншому будинку в м.Мукачево по вул. Івана Франка,16. Саме цей дім став головним осередком Сестер Василіянок на Закарпатті в роки підпілля.
Приміщення для монастиря Стрітення Господнього, у якому зараз проживають Сестри, було придбано в 1996 р.Б. Однак будинок був дуже маленький. Тому 30 вересня 2008 р.Б. було посвячено камінь під будівництво при цій обителі монастирської каплиці Стрітення Господнього та розпочато реконструкцію будинку.
15.02.2011 відбулося посвячення монастиря, яке здійснив Високопреосвященний Владика Мілан Шашік - Єпископ Мукачівський, а 15 лютого 2014 р., в Празник Стрітення Господнього, владика Ніл Лущак, ЧБМ, Єпископ-помічник Мукачівської Греко-Католицької Єпархії, освятив каплицю і Престіл.
Своє служіння Богові і людям Сестри Чину Святого Василія Великого у м.Мукачево здійснюють через молитву, працюючи при храмах в захристії, виховуючи дітей та молодь через катехизацію.

This website uses cookies to improve your experience.

By closing this banner, scrolling through this page or by clicking on any element You consent to the use of cookies.

We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.