Провінції
/images/banners/Sliders/Confirm_uk.jpg

Провінційний дім Провінції Пресвятої Тройці в Україні названий на честь св. Василія Великого, правила якого лягли в основу монаших правил сестер василіянок, та св. Макрини, яка є покровителькою жіночої вітки Чину св. Василія Великого.
Історія монастиря Святого Василія і Святої Макрини по вул. Кирила і Методія, 17 (колишня вул. Длугоша) сягає ще 1906 року, коли за сприянням та завдяки допомозі Митрополита Андрея Шептицького кураторія передала у власність Сестрам цей будинок, у якому Сестри мали проживати і провадити гімназію та інститут для дівчат.
До 1939 р. при цьому монастирі сестри провадили народну школу, інтернат для дівчат, фахову школу та гімназію. З початком Другої світової війни та з приходом більшовиків заклади Сестер зазнали реорганізації. У 1944 році у будинку монастиря було відкрито технікум пролітпросвітпрацівників, який пізніше отримав назву культосвітнє училище, а гімназію було реорганізовано у середню школу № 4 (тепер Кирила і Мефодія, 17а). Після ліквідації УГКЦ та закриття монастирів тільки кілька сестер залишилося проживати на подвір’ї монастиря у малій хатині, яка колись була господарським приміщенням.
У 1993 р. сестри Василіянки повернули свій давній монастирський будинок на вул. Кирила і Мефодія, 17, який став головним домом Провінції. Тут також проходять формацію сестри - кандидатки. Часто відбуваються облечини та складення тимчасових і довічних обітів. Щороку, почавши від Ювілейного 2000 року, у другий день Зелених Свят, на свято Пресвятої Тройці, відбувається Свято Провінції, на яке прибувають сестри, а також численні гості.
Сестри, які проживають у Провінційному домі, здійснюють такі служіння: праця при церквах, в медичних установах, пошиття риз, ручні роботи (іконопис, плетіння чоток, виготовлення свічок, листівок, писанок), духовний провід, реколекції, катехизація, проводять семінари та лекції в Українському Католицькому Університеті, працюють у кризовому центрі “Діти вулиці” при “Карітасі”.
Сестри василіянки відкриті до потреб Церкви сьогодення, зосереджуючись головним чином на прославі Господа через молитву, яка є основою монашого життя.

This website uses cookies to improve your experience.

By closing this banner, scrolling through this page or by clicking on any element You consent to the use of cookies.

We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.