Провінції
/images/banners/Sliders/Confirm_uk.jpg

Історія монастиря Святого Духа Сестер Василіянок в с. Корчин почалася в 1924р., коли Митрополит Андрей Шептицький придбав для Сестер трьохповерховий дерев’яний будинок, де Сестри мали духовно і фізично відновлятися та насолоджуватися красою Божого творіння, оскільки монастирський будинок розташовувався на схилі гори, вкритої хвойним лісом. Цим Глава Церкви виявив великий жест вдячності Сестрам за невтомну працю у вихованні та опіці сиріт, яку вони інтенсивно провадили по різних монастирях Львівщини.
У будинку Корчинського монастиря була споруджена невеличка каплиця Матері Божої Неустанної Помочі, в якій Сестри засилали свої молитви до Господа і черпали свої духовні сили. Від самого початку невелика спільнота Сестер займалася вихованням сільських дітей і катехитичною діяльністю. У хроніці монастиря є згадка про те, що сестри в селі працювали вчительками в школі, провадили дитячий садочок та спів у церкві. Крім цього вони утримували невелику господарку та доглядали сад. Старожили села ще й до сьогодні тепло згадують про Сестер та їхню діяльність.
У 1953 році монастир був ліквідований, монахинь розігнали, деяких ув’язнили. У монастирських приміщеннях були розташовані: спочатку туберкульозна лікарня, а з 1969 по 1996 р. – філіал Львівського світлотехнічного заводу «Іскра». Після закриття заводу приміщення пустували та руйнувалися, сам же монастирський будинок став непридатним для проживання.
У 2004 році на прохання жителів села Корчин монахині Василіянки розпочали справу повернення свого монастиря. У 2006 році Сестри здобули право власності свого колишнього монастиря і після довгої перерви знову замешкали на цій території, проте лише на літній період. В самому монастирі жити було неможливо через його аварійний стан.
Лише восени 2008 року сестрам вдалося відновити постійне проживання в своєму монастирі. Найперше вони відновили невеличку хатину, яка використовувалася під заводську їдальню, віддавши її під покров святого Архистратига Михаїла та облаштували в ній каплицю, кухню і одну келію, в якій і на даний час проживають та моляться.
Сестри виконують домашні обов’язки, доглядають сад, працюють на городі та мають свою невеличку господарку: кури, кролі та двоє собак. Також провадять катехитичне служіння в с. Корчин, с. Підгородці, с. Верхнє Синєвидне, с. Нижнє Синєвидне та в м. Сколе.
До Корчинського монастиря часто навідуються сестри з інших монастирів сестер Василіянок для духовної віднови. Досить недавно сестри Корчинської обителі відновили невеличку хатину-монастирську фірту, у якій можна замешкати чи усамітнитися.

 

This website uses cookies to improve your experience.

By closing this banner, scrolling through this page or by clicking on any element You consent to the use of cookies.

We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.