Провінції
/images/banners/Sliders/Confirm_uk.jpg

Обитель у Вишнівчику була однією з філій Словітського монастиря. Про цей дім маємо небагато свідчень. Про його заснування згадано у 1923 році. Сестри провадили сиротинець та приватну школу. До 1939 року при обителі у Вишнівчику також був садочок. Однак з приходом більшовиків він перестав функціонувати. Служіння Сестер відновилася у 1944 році, але наприкінці 1946 р. державна влада заборонила діяльність монастиря у Вишнівчику.
За час відсутності Сестер у приміщенні монастиря була сільська школа.
З 1994 року Сестри почали справу клопотання про повернення будинку, який було повернуто у власність Сестер Чину Святого Всилія Великого у 1996р.
Коли Сестрам повернули приміщення, воно було у дуже занедбаному стані... У 1999 р. правлячий єпископ-ординарій Тернопільської єпархії владика Михаїл Сабрига,ЧНІ освятив відбудований Святопокровський монастир.
Основним обов’язком Сестер є молитва, а також катехизація дітей та молоді у сусідніх селах: у Вишнівчику, в Зарваниці, в Гвардійську, в Сапові, в Котузові. Також сестри випікають просфору, працюють в Марійському Духовному Центрі “Зарваниця”, в парафіяльному храмі та в колегіумі для дівчат “Знамення”.

This website uses cookies to improve your experience.

By closing this banner, scrolling through this page or by clicking on any element You consent to the use of cookies.

We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.