Домівка
/images/banners/Sliders/Confirm_uk.jpg

Часто чуємо, що монашество, богопосвячені особи є серцем Церкви – Містичного Тіла Христового, його центром, ядром. Серце відчуває на собі працю кожного члена тіла, перекачує життєдайний носій – кров, по всьому тілу, до всіх його членів. Ми - як сердечний центр нашої Церкви – Вселенської Церкви, коли перебуваємо в зв'язку з Головою Церкви і остаточно - з Христом, отримуємо звідти завдання, переживання, відчуваємо труднощі і передаємо через кров – віру те саме всім його членам. Знаємо як людський організм працює, коли серце здорове і б'ється злагоджено, гармонійно і це відчуває усе тіло. Маємо досвід що стається з організмом, коли мале коло кровообігу працює краще, а велике - гірше.
Ми, котрі є в Церкві, покликані любити її як матір, котра неустанно провадить нас до найважливішого – до зустрічі з Христом, закликає нас чувати і мати світильники засвічені, щоб бути готовими на зустріч із Женихом. Зустрічі зі Спасителем та одні з одними є щоденними нашими подіями і завданнями на дорозі до дому Небесного Отця.
Ключ і розгадку цих завдань можна розглянути у світлі свята Стрітення Господнього. Наше внутрішнє життя стає зримим через кроки віри. Та часом сумніви засідають в серцях наших і тоді ми, так як праведний Симеон у свій час, хочемо поправити Слово Боже, «допомогти» Богові звершити справу. Ангел зупинив руку Симеона і Господь пообітцяв йому, що не помре доки це не здійсниться. Симеон чекав довго-довго, сотні років.
Наші сумніви і «кризи» наче б «зупиняють» наше життя. Час стає безмірно довгим. І тоді ми обов'язково вчимося жити вірою і надією. Так довго, як того хоче Бог. Це стає основними нашими невидимими здобутками. Це непростий шлях проходження через вузькі ворота молитви – протискання «через вушко голки». Не легко є почуватися малими і потребуючими. Наше самодостатнє «я» не любить цього.
Вкінці, коли віра і надія є достатні, приходить Святий Дух і приносить «полум'я вогненне» - Любов. Святий Дух провадить старця Симеона до храму. Він допомагає побачити Дитя, як каже апокрифічне євангеліє від Никодима: «Старець Симеон бачив Його пломеніючим, мов вогненний стовп, коли Його Матір, Пресвята Діва Марія, радуючись, тримала Його на руках».
Каже Папа Франциск, що надія- це чеснота малих, незначних. Великі і могутні, задоволені із себе не знають надії. Можливо і нас Господь часом кличе жити в мовчанці і покорі так довго, аж поки в немочах інших Господь не відкриє нам силу його дії, поки в цьому ми не побачимо Божого спасіння. Тоді приходить Святий Дух, як полум'я вогненне і спалює всяку нечистоту і дарує світло своєї любові.

This website uses cookies to improve your experience.

By closing this banner, scrolling through this page or by clicking on any element You consent to the use of cookies.

We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.