Провінції
/images/banners/Sliders/Confirm_uk.jpg

Монастир св.Йосифа Обручника в Брюховичах започатковано у 1992 р. Ще на той час в орендовані приміщення підприємства “Вогник” з Зимної Води переведено Новіціят Сестер Василіянок. Починаючи з 1993 р. сестри провадили активну катехитичну працю серед дітей, які приїжджали на бази дитячих таборів у Брюховичах: готували до Таїнств Сповіді та Причастя, до Таїнства Хрещення. То була добра нагода для голошення Слова Божого, оскільки діти, які приїжджали у ці табори, були з різних куточків України: з Дніпопетровської, Луганської, Київської, Харківської, Вінницької, Донецької, Черкаської областей, а також з Чорнобильської зони.
За підтримки о.Івана Шевціва будинок було викуплено, відремонтовано і 28 серпня 1995 р. освячено Владикою Филимоном Курчабою.
З 1998 р. і до сьогодні монастир св. Йосифа є постійним формаційним домом сестер Чину Святого Василія Великого – новіціатом. Сестри – новички під проводом Директорки новичок та Соції проходять формацію в атмосфері тиші та молитви, навчаються, опікуються старенькими сестрами, виготовляють своїми руками свічки, чотки, листівки.
При парафії Різдва Пресвятої Богородиці в Брюховичах під проводом сестер функціонує Катехитична школа імені сестри Василії Глібовицької,ЧСВВ, яка започаткована восени 2004 р. Катехизацію провадять сестри-новички другого року новіціяту: приготування до Першої Сповіді та Урочистого Святого Причастя, проведення дитячих таборів “Канікули з Богом”, організація вистав з нагоди різних свят та ін.

This website uses cookies to improve your experience.

By closing this banner, scrolling through this page or by clicking on any element You consent to the use of cookies.

We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.