Провінції
/images/banners/Sliders/Confirm_uk.jpg

Історія

Перед ІІ Світовою Війною в 1939 році, на прохання Отців Василіян дві Сестри з Підмихайлівського монастиря в Галичині виїхали з України до Аргентини. На цю місію зголосилися Мати Софронія Ерделі і Мати Маргарета Фендьо. Митрополит Андрей Шептицький поблагословив їх на цей подвиг.

Історія

З благословення митрополита Андрея Шептицького на запрошення Преосвященного Діонізія Няраді дев'ять сестер василіянок зі Словітського монастиря в Галичині прибули до Крижевців (тепер Хорватія) 26 серпня 1915 року. Сестри замешкали в інтернаті «Юлінеанеум», працювали в єпископській палаті та в інтернаті, дбали про кафедральний собор в Крижевцях,  опікувалися приватною каплицею Владики.

Історія

Друга світова війна принесла зі собою немало змін територіяльних і політичних, які спричинили переміщування населення майже у всіх країнах Європи. Ті зміни відносилися до населення Східної Галичини, де проживали і працювали Сестри Василіянки.

Історія

 7 червня 1989 року Божого, до Чину Сестер Василіянок було прийнято, як ново поставлену Провінцію Сестер з Румунії. У своїй батьківщині знані, як «Сад Марії», вони отримали легальне потвердження, як Сестри Василіянки 13 серпня 1991 року. Проте, їх справжні початки сягають часів підпілля.

Історія

П’ять монахинь Василіянок, Мати Магдалина Гуменюк, Ірина Олексюк, Агнета Ценкнер, Василія Глібовецька і Маркіяна Матія, вирушили 1921 року зі свого монастиря в Станіславові (тепер Івано-Франківськ) до Ужгороду де вони були запрошені на працю з вірними Греко-Католицької Церкви.

Історія

Спільнота Сестер Чину Святого Василія Великого є найдавнішою на українських землях. Однак, конкретну дату заснування монашої спільноти сестер Чину св. Василія Великого назвати неможливо, оскільки вона не підлягає загальним правилам заснування жіночих згромаджень УГКЦ.

Історія

Отримавши благословення Митрополита Андрія Шептицького, Мати Олена Ланґевич разом із Сестрами Пафнутією Тимочко, Евфемією Курилас і Єремією Івасечко (тоді ще кандидатка) вибралися з монастиря в Яворові, Галичина (Україна) на місію між Українськими емігрантами. Вони прибули до Філадельфії, ПА, 28 листопада 1911 року.

Історія

Історія Провінції Матері Божої Неустанної Помочі в Юніонтаун, ПА, США почалася 19 січня 1921 року на саме Святе Богоявлення Господа Нашого Ісуса Христа, також всім знане як Йордан (Юліанський календар). Того дня, Мати Макрина Мельничук, Мати Макрина Марі Гарді і Сестра Еуфемія Курилас прибули до Клівеланду, Огайо з Філадельфії, ПА.

This website uses cookies to improve your experience.

By closing this banner, scrolling through this page or by clicking on any element You consent to the use of cookies.

We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.