Провінції
/images/banners/Sliders/Confirm_uk.jpg

Монастир Пресвятої Родини Сестер Чину Святого Василія Великого м. Хусті відкритий у 30-роках ХХ століття, як дочірній дім Ужгородського монастиря. Будинок був придбаний за кошти о.Августина Волошина і подарований Сестрам. До 1945 року Сестри навчали у школах та при монастирі провадили сиротинець. Після утвердження на Закарпатті радянської влади Сестер було звільнено з учительської праці і вони змушені були повернутися до Ужгородського монастиря.

У приміщенні Хустського монастиря були відкриті міська бібліотека та державний дім освіти, де діяли різні гуртки: в'язання, вишивання, вчили танцювати, готувати їжу та ін. Також тут проводилися піонерські табори.
У 1994 р Міська Рада м. Хуст винесла рішення про повернення у власність громаді Хустської Греко-Католицької Церкви приміщення будинків, які належали монастиреві. У 1995 парафіяльний уряд Греко-католицької громади м. Хуст передав будинок у власність Сестер Чину Святого Василія Великого.
Служіння Сестер в м. Хусті є різноманітним. Особливістю цього монастиря є те, що багато людей приходить до Сестер, просячи про молитву та пораду. Тому служіння молитвою є найголовнішим апостолятом. Також Сестри випікають просфори на Божественну Літургію, катехизують при парафіях м. Хуста, в Боронявському монастирі оо. Василіян та в школах. І є завжди відкриті на потреби Божого люду.

Адреса:
вул. Б. Хмельницького, 10,
м. Хуст,
Закарпатська обл, 90400

This website uses cookies to improve your experience.

By closing this banner, scrolling through this page or by clicking on any element You consent to the use of cookies.

We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.