Домівка
/images/banners/Sliders/Confirm_uk.jpg

2 04 17 12 квітня 2017 р. Б. римські спільноти «Матері в молитві» за ініціативою та організацією своїх координаторів, мали можливість спільно молитися в Папські Каплиці «Святих Сходів», що поблизу Латеранської Базиліки Івана Хрестителя. О 15 годині у верхній церкві, що біля каплиці «Святая Святих», розпочалася спільна молитва «Хресна дорога», яку провів о. Роман Мельник, ЧСВВ.

Молитви – роздуми Страстей Христових, пов'язані з найбільш поширеними гріхами і упадками сучасної людини, особливо для жінок - матерів, що знаходяться в Італії, далеко від своїх родин, стали важливою духовною поживою. Предстояння перед Богом в дусі покори і молитви та перепрошення за себе, за свої родини і весь український народ, як також за сусідній російський народ, за Боже світло для нього - найважливіші наміри цієї молитовної зустрічі. Ціле українське суспільство, і не тільки, відчуває особисту відповідальність та потребу зростання у вірі, щоб випросити у Бога зупинення військової агресії та різного роду злочинних провокацій, яким піддається Україна зі сторони російської політики.
Глибокі рани, які несе українське суспільство через тисячі смертей відважних українських героїв, яких втратила сім'я, але набули всі ми, як вічно живий приклад жертвенної любові, заліковуються їх духом самопосвяти, але роз’ятрюються та збільшуються через кричуще самолюбство, жадібність, байдужість, дух заздрості та розбещеності, якого свідками, а часом і носіями, є ми з вами. Найважливіша боротьба - війна, проходить на рівні серця кожного з нас і молитва з роздумами про Страсті Христові стає способом, щоб разом з Ісусом набирати сили нести свої життєві хрести з гідність дитини Божої і допомагати іншим їх приймати і нести до кінця. Наші терпіння набирають правдивого значення і цілі тільки в світлі терпінь Сина Божого.
Після завершення Хресної дороги і помолившись в наміренні Святішого Отця, всі присутні зійшли вниз, і багато залишилися, щоб навколішки пройти Святі Сходи, на яких Ісус Христос пролляв Свою кров, ідучи до Пилата. В глибокім зосередженні і роздумах, а дехто і зі значними фізичними зусиллями і терпеливістю, піднімалися з молитвою по 28 - ми сходинах, довіряючи Богові свої сердечні болі, прохання та приносячи подяку за Його жертву. На думку прийшов відомий приклад, що робити добро – це так, як підніматися вверх, вгору - з кожним кроком треба робити зусилля. Та, щоб це наше добро було чистим перед Господом і милим в очах Божих, мусить бути дух глибокої покори - це наче підніматися вверх навколішки, значно більше незручності та невпевненості в собі, але в місці цієї нестачі опорою стає довір'я до Господа.
Духовно з'єднані з учасниками багатьох Хресних ходів, які відбувалися в цю неділю по містах України і за її межами та злучені з усіма намірами та молитвами, які були заплановані на 3 квітня 2017 р., дякуємо Богові за всі отримані ласки та просимо очистити наші серця і серця наших ближніх, щоб ми стали гідними мирного та гідного життя в нашій країні.

Подала учасниця «Хресної дороги» в каплиці «Святих Сходів» в Римі
с. Назарія Михайлюк, ЧСВВ

This website uses cookies to improve your experience.

By closing this banner, scrolling through this page or by clicking on any element You consent to the use of cookies.

We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.